15jaarbob

Het gevaar van het internet

_t20_jR7nnN

Het gevaar van het internet

Het internet is een groot iets wat doormiddel door veel mensen wordt gebruikt. Zo heb je miljarden mensen die het internet gebruiken voor meerdere dingen. Dit kan natuurlijk voor goede dingen zijn zoals het krijgen van informatie. En bedrijven die het gebruiken om dingen te verkopen. Hierdoor wordt er marketing via het internet gebruikt om verschillende mensen te lokken naar websites. Ook is het handig voor informatie zoals al werd gezegd. Veel mensen zoeken naar informatie voor hun werk of voor hun studie. Alles valt er te vinden op het internet en dit is dan ook een goed iets. Het probleem is dan ook dat het gevaar van het internet ook heel groot is. Zo kan je over ieder persoon wel iets vinden op het internet. En kunnen er ook nare dingen over jezelf op het internet komen. Dit kan bijvoorbeeld via social media met een foto die jij niet leuk vind. Deze kunnen mensen dan tegen komen en bijvoorbeeld misbruiken. Ook is het gevaar van het internet dan ook dat mensen dingen gebruiken om bijvoorbeeld je computer te hacken. Op deze manier proberen ze een virus in je computer te laten waarmee ze informatie van je kunnen stellen die belangrijk voor jou zijn. Dit is een probleem en zo kan je zien dat er ook veel criminelen over het internet zijn. Op deze manier hoeven ze niet meer fysiek dingen van je te stelen. Ook heb je andere landen die informatie proberen te stelen van andere landen. Dit noem je cyber attacks en dit is een nieuwe manier van oorlog voeren.

cyber-security-hack-business-financial-man-person-unrecognizable-criminal-thief-pc-electronics-screen_t20_zLxj8n

Virusscanner

Een goede virusscanner zorgt ervoor dat jij je computer beschermd en je informatie. Dit is heel belangrijk tegenwoordig omdat criminelen steeds beter worden met het stelen van deze dingen. Een goede virusscanner kan je gratis downloaden, maar je kan ook betalen voor een goede scanner. De keuze ligt hier bij jou en je moet zelf bepalen hoe belangrijk de dingen op je computer zijn. Deze moet je vaak updaten en onderhouden zodat ze niet te oud worden.

Zaken via het internet

Ook kan je natuurlijk zaken doen via het internet en hier veel geld mee verdienen. Zo kan je als bedrijf veel meer mensen bereiken via het internet en op deze manier veel meer klanten bij je bedrijf krijgen. Dit is natuurlijk super belangrijk voor je bedrijf omdat je op deze manier veel meer omzet kan draaien als een bedrijf. Dit is natuurlijk heel erg belangrijk voor je.

girl-shopping-online-on-laptop_t20_wQKARV

MEER TE WETEN KOMEN

Geschiedenis
wijsheid
Wat mag